Think Big
 

Non Melting Icecreamband Info

Bio

Deze swingende Street Parade formatie is eigenlijk iets te groot voor deze site. Maar aangezien ze geheel akoestisch kunnen spelen en uniek zijn, verdienen ze een plaatsje op Smallbands.nl
The Non Melting Ice Cream Band speelt speciale arrangementen in verschillende stijlen waaronder jazz, pop, funk, soul, latin, New Orleans en eigen nummers. Voor al uw trouwfeesten, partijen, verjaardagen, jubilea, recepties, straatfeesten, festivals, kleine of grote concertpodia, cafe's, en bedrijfsfeesten. Noem ze maar op, wij kunnen er spelen.

Bij een versterkt optreden zijn we bewegelijk, maar bij een akoestisch optreden kunnen we ook lopen en makkelijk op straat spelen.

De Non Melting Ice Cream Band zet met zijn muziek de Amerikaanse brass-band traditie uit New Orleans voort en verrijkt deze met moderne invloeden uit de pop-, funk-, jazz- en Afrikaanse muziek. In New Orleans hoorde de muziek bij het sociale leven van de multi-raciale bevolking. De band brengt deze traditie met groot enthousiasme en laat het publiek de intentie van de boeiende ritmes voelen. Door het afwisselende repertoire spreekt de groep een breed publiek aan.
Perfect voor een straat feest of braderie maar ook geweldig voor een theater optreden of als sfeermaker tijdens een festival.
Non Melting Icecreamband
Het grootste deel van de bandleden is afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam in de richting jazz en geŽmproviseerde muziek, de rest is geschoold in de praktijk. Daarnaast zijn zij door de blazerscultuur in Nederland beŽnvloed. De band was reeds te horen op festivals in Nederland en andere landen in Europa: Jazz in Duketown (Den Bosch), Buskers Festival - Ferrara (ItaliŽ), Panorama Jazz Night (Pier van Scheveningen), Pflaster Spektakel - Linz (Oostenrijk), Castell'Arte Festival Mercogliano (ItaliŽ), Notte de Fiaba Festival Riva del Garda (ItaliŽ) e.v.a.

Drums: Nicolette Lie
Tuba: Merel Schoutendorp
Baritonesax: Mechteld Bannier
Trombone: Onno Kwast
Trumpet: Ywo Lamonoca
Trumpet and vocals: Markward Smit

Sound Fragments

Non Melting Icecreamband

Non Melting Icecreamband

Non Melting Icecreamband

Foto's

Repertoire

  • * aangenaam volume
  • * professioneel
  • * akoestisch
  • * jazz
  • * latin
  • * salsa
  • * klassiek
  • * volksmuziek

Geef je een feestje in een kleine ruimte of heeft de locatie een geluidsbeperking? Een verjaardag, gewoon thuis gevierd? Een bruiloft of kleinschalig bedrijfsfeest? Of gewoon een keer wat anders dan stampende DJ's en dreunende bassen.