Think Big
 

Duo Peer en Kees Info

Bio

Peer de Schuymer (een notoire piraat uit de vroege middeleeuwen) is al meer dan 25 jaar professioneel muzikant/troubadour. Hoofddoel is er elke keer weer een gezellige happening van te maken! Hij gebruik geen installatie, zodat hij zich altijd onder de mensen kan begeven. Er kunnen verzoekennummers gespeeld worden, er kan meegezongen worden en gedanst.
Door de veelzijdigheid van zijn repertoire is er voor elk wat wils: van Ierse ballades tot Franse chansons, van Hollandse meezingers tot swing of rock & roll. Lang geleden, tijdens zijn studie, heeft hij zich toegelegd op vreemde talen, met name Frans, Spaans en Grieks. Veel van zijn repertoir komt dan ook uit die landen. Naast Peer's solowerk maak hij ook deel uit van Kees Ouwejan & Makkers, een groep die al sinds 1976 bestaat, en die nog steeds floreert! Ook speelt hij gitaar in de zeemansmuziekgroep Windkracht 8.

Sound Fragments

Frans

Ierse Muziek

Ierse Muziek (Peer en kees)

Foto's

RepertoireOver Peers Repertoire:

Zeemansmuziek en Ierse Ballades - Een belangrijk onderdeel van mijn repertoire bestaat uit Engelse en Ierse liederen en melodieŽn. Ruige drankliederen, romantische ballades, sea-shanty's, afgewisseld door Ierse jigs, reels en hornpipes.

Franse Musette en chansons - Voor de Francofielen beschik ik over een ruime voorraad Chansons, afgewisseld door onvervalste Parijse musettewalsen en java's.

Internationaal repertoire - Door de jaren heen heb ik mijn internationale repertoire steeds uitgebreid, zodat u nu met mij landen kunt bezoeken als: BelgiŽ, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Schotland en Ierland, Noord- en Zuid-Amerika, Spanje, Portugal, ItaliŽ, Griekenland (uitgebreid repertoire), ScandinaviŽ, Turkije, Rusland, IndonesiŽ, AustraliŽ en Japan.

Nederlands Repertoire - Uiteindelijk is een feest pas een feest als er af en toe stevig wordt meegezongen. De Nederlandse klassiekers worden dan uit de kast gehaald: Ketelbinkie, De Klok van Arnemuiden, het Kleine cafe aan de Haven, De Oude Wester; ik ken ze allemaal.

Swing - Wilt u dansen? Dat kan; ik speel foxtrots, quicksteps, walsen, rock & roll, de twist; een grotere bezetting (duo, trio of kwartet) is dan echter wel aan te raden, zeker voor grotere gezelschappen. (zie Kees Ouwejan & Makkers)

N.b. Heeft u voor de gelegenheid een lied gemaakt op een bestaande melodie, dan kan ik zorgen voor muzikale begeleiding.
  • * aangenaam volume
  • * professioneel
  • * akoestisch
  • * jazz
  • * latin
  • * salsa
  • * klassiek
  • * volksmuziek

Geef je een feestje in een kleine ruimte of heeft de locatie een geluidsbeperking? Een verjaardag, gewoon thuis gevierd? Een bruiloft of kleinschalig bedrijfsfeest? Of gewoon een keer wat anders dan stampende DJ's en dreunende bassen.