Think Big
 

Trio Profundo Info

Bio

Het Profundo Ensemble werd een aantal jaren geleden opgericht door meester-bassist Peter van Leerdam. De basis van dit smaakvolle klassieke ensemble bestaat uit het trio: Peter van Leerdam (contrabas), Xandra Rotteveel (cello) en Bert Mooiman (piano). De bezetting kan indien gewenst worden uitgebreid tot een kwartet, kwintet of sextet.
Trio Profundo
- Sinds 1986 maakt Peter van Leerdam deel uit van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en sinds 2001 is hij hoofdvakdocent contrabas aan de afdeling Klassieke Muziek van Codarts Rotterdam. Hij is tegenwoordig ook als contrabas docent verbonden aan het Amsterdams Concervatorium. Peter is naast zijn werk met het Rotterdams Philharmonisch ook zeer actief binnen de kamermuziek. Veel contrabas repertoire is speciaal voor hem gecomponeerd. In 2010 gaf hij met het Profundo trio een succesvol recital op het internationale contrabas festival BASS 2010 te Berlijn.
- De celliste Xandra Rotteveel studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na haar afstuderen kreeg zij een vaste aanstelling bij het toenmalige Nederlands Ballet Orkest. Dit orkest geeft voornamelijk concerten in Haarlem (in de Philharmonie) en in Amsterdam en is verder het vaste orkest van het Nationale Ballet in het Muziektheater in Amsterdam. Daarnaast speelt zij veelvuldig in diverse professionele Nederlandse orkesten, waarmee zij geregeld in het buitenland tournees maakt. Naast deze orkestbaan speelt zij in verschillende kamermuziekensembles.
- Bert Mooiman pianist, organist, kerkmusicus en muziektheoreticus studeerde aan het Koninklijk Conservatorium (Den Haag). Hij studeerde cum laude af en ontving de Fock-medaille voor zijn bijzondere artistieke prestaties. Hij won prijzen op internationale concoursen in o.a. Groningen en Ljubljana. Van 1993 tot 2000 werkte hij als pianosolist voor Het Nationale Ballet. Sinds 2000 is hij als docent hoofdvak muziektheorie, piano en improvisatie verbonden aan het Koninklijk Conservatorium. In 2012 gaf hij enkele gastlessen aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen. Hij publiceert regelmatig over muziektheoretische onderwerpen. Zijn artikel “Olivier Messiaen en de Franse harmonie” werd gehonoreerd met de Martin J. Lürsenprijs.
Als pianist treedt Bert Mooiman zowel solistisch als in kamermuziekverband op. Daarnaast is hij eindredacteur van het tijdschrift Piano Bulletin van de European Piano Teachers Association. Sinds 1989 is hij vaste organist van de Nieuwe Badkapel (’s-Gravenhage), waar hij ook artistiek leider is van de serie Badkapelconcerten.

Sound Fragments

Foto's

Repertoire

  • * aangenaam volume
  • * professioneel
  • * akoestisch
  • * jazz
  • * latin
  • * salsa
  • * klassiek
  • * volksmuziek

Geef je een feestje in een kleine ruimte of heeft de locatie een geluidsbeperking? Een verjaardag, gewoon thuis gevierd? Een bruiloft of kleinschalig bedrijfsfeest? Of gewoon een keer wat anders dan stampende DJ's en dreunende bassen.