Think Big
 

Bands

1-Man Band (Piano Act)

Deze pianist-zanger-entertainer heeft veel ervaring in pianobars in binnen- en buitenland maken hem vertrouwd met zowel het maken van een intieme sfeer als het geven van een spetterend feest!

Accordeonist Arkadi

Arkadi volgde zijn opleiding aan het conservatorium in Minsk ( Wit-Rusland ) waarna hij jaren lang het vak van muziekdocent uitoefende. Als zodanig vestigde hij zich ook in ons land.

Accordeonist Koen

Deze door de wol geverfde accordeonist zorgt voor veel sfeer en gezelligheid zonder dat het opdringerig is. Wandelend tussen uw gasten door verzorg deze muzikant echte muziek, stijlvol en niet te hard, waarbij u nog gewoon een gesprek kunt voeren.

Accordeonist met Tiroler, Italiaans, Frans of Hollands Thema

Deze accordeonist kan zich moeiteloos aanpassen aan de sfeer of het thema van de avond. Of het nu een Tiroler bier-feest is, een Franse avond of een Haring Party hij past zich aan en steekt zich in de passende kleding.

Accordeonist, Gitarist, Violist en Zanger David

Deze multi-instrumentalist (hij bespeelt maar liefst 7 instrumenten) heeft veel ervaring en is zeer flexibel. Hij werkt al zo'n 20 jaar als professioneel muzikant en troubadour op feesten en partijen.

Accordeonist, Pianist, Violist en Zanger Henk

Deze multigetalendeerde musicus brengt als accordeonis-zanger en violist, reeds vele jaren, een breed repertoire aan volksmuziek op de meest uieenlopende privé- en bedrijfsfeesten. Hij is eveneens een veelgevraagd pianist voor sfeervolle Achtergrondmuziek (jazzy & salon), cabaret-, theater- en liedbegeleiding.

Acoustic Ladies

De Acoustic Ladies is een sfeervol, aantrekkelijk duo met een zeer breed repertoire. Perfect voor op de achtergrond, maar kunnen des gewenst ook dansbaar repertoire spelen.

Acrobatische Acts De Raviolis

Superieure acrobaten & meesters in de kunst van het jongleren! De show: Twee piccolo’s Ab en Koos komen op en zetten de spullen klaar voor het wereld- beroemde Duo Ravioli, dat elk moment kan arriveren.

Afrikaanse Muziek

Pasadena Productions werkt samen met een veelzijdige Afrikaanse artiest. Hij is zanger, performer en percussionist.

Afrikaanse Percussie Voorstelling

Workshop, Kindervoorstellingen, Openings-act en Concerten het kan allemaal met deze Spectaculaire Afrikaanse Percussie groep.

Akoestisch Allround Trio

Dit Trio is met recht All-Round te noeme. Het repertoire varieert van Pop, Rock en Easy listening tot Franse Musetten en Gypsy Jazz.

Amazing Sonny G.

Sonny G. treedt tegenwoordig op als solo-artiest (zang/gitaar en backingtracks), als duo (met saxofonist) en als trio (met saxofonist en percussionist). Door zijn stemgeluid, de grote sound (ook in een kleine bezetting) en zijn zeer brede repertoire is hij een veel geboekte artiest.

Amhali-s Amazing Allround Band

Amhali’s Amazing Allround Band is de begeleidings band van Najib Amhali. Dit trio is een van de meest veelzijdige bands van dit moment.

Amigos (muziek uit Cuba, Colombia en de Dominicaanse republiek)

Amigos is een akoestisch mobiel trio, een groep multiculturele muzikanten, dat uit te breiden is tot grotere bezetting. Het repertoire bestaat uit authentieke Salsa, Cubaanse en Colombiaanse volks en dansmuziek.

Amorfortia Ensemble

Amorfortia is een uniek klassiek ensemble met uniek geluid. De combinatie sopraan, trompet en orgel is niet alledaags en geeft een bijzondere invulling aan de repertoire keuze. Opvallend in het repertoire is de rol van de trompet. Dit instrument

Art of Swing

Wat deze kleine band (met een GROOT geluid) zo bijzonder maakt is dat; ze het traditonele American Songbook repertoire (bekend door o.a. Frank Sinatra, Sammy Davis Jr., Paul Anka en meer recentelijk door Harry Connick JR, Robbie Williams en Michael Bublé) combineren met liedjes hits uit de 60es, 70es en 80es van Michael Jackson, de Beatles en the Stones, maar dan wel in een heerlijk Swingend Jazzy jasje.

Bingham Boys

Dit easylistening combo werd gevormd nadat een groep enthousiaste muzikanten had deelgenomen aan het beroemde straatfestival in Avignon. Sindsdien heeft dit flexibele en makkelijk te plaatsen ensemble al menigmaal opgetreden.

Blaaskwintet Ashok

Het Ashok-Blaaskwintet werd in 2001 geformeerd door 5 enthousiaste professionele musici, die - op één na - allen woonachtig waren in de Amersfoortse wijk "Kattenbroek". De beroemde architect Ashok Ballotra, die de spraakmakende Amersfoortse wijk ontwikkelde, werd om die reden de naamdrager van dit Amersfoortse blaaskwintet.

Blues DJ Fons

Blues-DJ Fons Delemarre is een man met veel ervaring en goede smaak. Zijn kennis van blues en pop muziek is grenzeloos. Zijn verzameling opnames is legendarisch. Hij kan als geen ander de ene sfeer in de andere laten overlopen. Met name in combinatie met een "live" band komt Fons goed tot zijn recht.

Boccherini Trio

Dit trio bestaande uit klassiek geschoolde musici, is zeer geschikt als muzikale omlijsting van bijvoorbeeld recepties, diners of borrels. Het trio speelt een licht klassiek repertoire, waaronder Mozart, Stamitz, Haydn en Boccherini.

Brass Ensemble

Ons professionele Brass Ensemble is een fantastisch en flexibel koper kwintet. Zeer geschikt voor openingen van gebouwen maar ook sfeervolle concertjes liggen binnen de mogelijkheden.

Carel Kraayenhof

Carel Kraayenhof is zowel nationaal als internationaal een begrip als het gaat om Argentijnse Tango muziek. Met zijn orkest Sexteto Canyenque speelde hij al jaren op alle podia van Nederland. Zijn echte doorbraak kwam echter pas

Chameleon Mood

Chameleon Mood is een professioneel en zeer veelzijdig duo of trio voor receptie, dinerdansant of bedrijfsfeest. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt er muziek gespeeld die het best bij het moment past en die zeer uiteen kan lopen.

Chris Koenen and the Men in Blues

Men in Blues is een van Nederlands beste blues bands. Met levende legendes als Chris Koenen en Aad van Pijlen is het puur genieten van onvervalste blues & soul. De ritmesectie is ook van een zeldzame klasse.

Close Harmony Sisters

The Close Harmony Sisters is een vocaal trio dat haar roots heeft in het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Deze drie jazz vocalisten kunnen optreden met een swingend professioneel jazz-combo maar alleen met een pianist of gitarist (of geheel a-capella) kan ook.

Colours

The Colours Live Music Band is a well-established international group of musicians performing regularly since the beginning of 2015 in the Leiden-Den Haag-Katwijk area. They are composed of semi-acoustic guitars, bass, percussions and vocals. 

Continuous Brass

Continuous Brass bestaat uit drie professionele musici. Continuous Brass kan in diverse samenstellingen opereren. Ze kunnen optreden in duo, trio en-of kwartet bezetting. Het repertoire is zeer breed, van barok, modern klassiek en meer lichte stukken.

Cookers Hot III

Cooker's Hot III brengt zeer swingende oude jazz uit de tijd van the roaring twenties en thirties. Akoestisch, mobiel (kunnen lopend spelen) dus overal makkelijk inzetbaar. Bezetting eventueel uit te breiden met trompet, sax of trombone.

Corine van Opstal

Zeer geschikt voor uw huwelijks ceremonie, verjaardag of als tussen act op uw bedrijfsfeest. Corine van Opstal is opgeleid aan de Akademie voor Kleinkunst te Amsterdam en heeft twaalf jaar ervaring als zangeres in opera- en musicalproducties.

Crooks

Crooks. Deze fantastische “string-band” heeft een repertoire dat zich uitstrekt van Cajun en Western muziek tot Blues en Swing. Crooks heeft een ruime staat van dienst met o.a. tournees door Rusland en Japan.

Cuban Latin Trio Caney

Cuban, Latin trio CANEY speelt een mix van traditionele trova, bolero’s, cha cha cha en populaire son. Met frisse arrangementen in de stijl van Buena Vista Social Club, Compay Segundo en Vieja Trova Santiaguera.

De Snorren, Meneer Dinges en meer......

Twee muzikanten op pad! Vrolijke muziek, in en uit de maat, maar altijd op het goede moment met een blije, gevoelige noot voor iedereen. Geniet van de aanstekelijke klanken en laat u boeien door hun talrijke melodieën. Wereldmuziek, slapstick, marsmuziek, swing, klezmer en zigeunerjazz, maar ook Zuid-Amerikaans en veel kinderliedjes.

Deborah J. Carter

Deborah J. Carter werd geboren in de U.S.A. en groeide op in Hawaii en Japan. Zij geeft concerten op jazz festivals en in jazz clubs, doet seminars, en verschijnt in radio en TV shows in Europa, en Azië. Ook geeft zij masterclasses over de hele wereld.

Duo Axel en Anneke (travelling light)

Axel en Anneke spelen al jaren samen in diverse formaties. Als het duo "traveling light" zijn ze uniek. Subtiele pop en jazz liedjes worden met bezieling gebracht.

Duo de Andere Fanfare

DE ANDERE FANFARE is een ludiek fanfare duo met gezellige marsmuziek, bekende meezingers, mooie luisterliedjes en gekkigheid. In en uit de maat, maar altijd op het goede moment een vrolijke noot voor iedereen.

Duo Frans Heemskerk

Frans Heemskerk studeerde lichte muziek (piano) aan het Conservatorium van Amsterdam. Jaren lang was hij, als vaste begeleider, verbonden aan de musical-opleiding van Frank Sanders. Als muzikaal-leider was hij verbonden bij meerdere zeer successvolle musical producties. In 2009 won Frans de Johnny Kraaijkamp (musical) Award voor zijn werk aan de musical The Wild Party.

Duo Kanter

Het Kanter Duo speelt o.a. Piazzolla. Dit superieure duo bestaat uit violiste Agnes Houtsmuller (viool) en haar zoon Noam Jonathan Kanter (klassiek gitaar). Agnes studeerde in 1987 af met onderscheiding cum laude. Zij werd opgeleid door Herman Krebbers van 1977 tot 1983 en door Wiktor Liberman van 1983 tot 1987. Met het Europees Jeugdorkest speelde zij onder grote namen als Abbado, Karajan, Solti en Barenboim. Agnes ontving een Amerikaanse beurs voor het Aspen Music Festival en volgde masterclasses bij o.a. Yehudi Menuhin (Gstaad) en Menahem Pressler (Mainz, Banff). Zij was prijswinnares van meerdere concoursen, waaronder het internationale Szymanovski vioolconcours te Brussel in 1987. De componisten Ludwig Otten en Walter Hekster hebben werken aan haar opgedragen.

Duo Lanyok

Het folkloristisch Duo Lanyok speelt repertoire met invloeden uit de Balkan en zigeunermuziek. Sfeervol, virtuoos en met passie uitgevoerd door violiste Marjolijn Mellema en accordeoniste Moniek Bollen.

Duo Peer en Kees

Peer vd Burgh is al meer dan 25 jaar professioneel muzikant/troubadour. Hoofddoel is er elke keer weer een gezellige happening van te maken! Hij gebruik geen installatie, zodat hij zich altijd onder de mensen kan begeven. Er kunnen verzoekennummers gespeeld worden, er kan meegezongen worden en gedanst.

Duo Realtime

Dit professionele duo heeft een zeer omvangrijk repertoire, met Jazz, Blues, Latin and Pop.Door de mooie akoestische sound van de gitaar en de sax is dit duo instaat uw feest op een elegante en originele manier muzikaal te omlijsten.

Duo the Amazing Trumpets

De trompettisten Pascal en Matthijs vormen samen het Duo The Amazing Trumpets. Beide trompettisten zijn afgestudeerd als Master of Music aan de conservatoria van Utrecht en Den Haag. In de koorwereld is het duo geen onbekende, en hebben al heel wat koren begeleid op concerten en uitvoeringen.

Egelander Tiroler Orkest

Egerländer muziek is oorspronkelijk volksmuziek uit Egerland, een regio in het noordwesten van Bohemen (tegenwoordig in Tsjechië rond de stad Cheb (Duits: Eger) en de rivier de Eger. De stad en de rivier heten in het Duits allebei Eger. De muziekstijl is gebaseerd op de Boheemse volksmuziek en te vergelijken met Zuid-Duitse en Oostenrijkse muziek.

Ellister van der Molen (duo, trio of quartet)

Ellister van der Molen kan gezien worden als één van de beste Jazz-trompetisten van Nederland (en Europa). Ze is een veel gevraagd freelance musicus mede omdat ze zo veel muziekstijlen beheerst. Met haar kwartet bracht ze onlangs een zeer succesvolle Cd uit - verder heeft ze een subtiel Jazz trio (in de voetsporen van Chet Baker).

Frans (Gypsy Jazz) Ensemble Quatre Sous

Gezellig Hot Club de France ensemble - perfect voor feesten met een Frans thema - kan in Trio, Kwartet of Kwintet bezetting optreden. Naast Franse jazz kan deze groep ook Franse Chansons vertolken. Zeer geschikt voor huiskamerconcerten of op de achtergrond tijdens een borrel of diner.

Gerry Mulligan Tribute Band

Vanaf 1952 experimenteerde Gerry Mulligan met en kwartet zonder piano of gitaar. Hij was van meening dat zo'n kwartet strakker zou kunnen klinken en het solistisch meer vrijheid zou geven. De bekendste versie van het Gerry Mulligan Quartet was met trompettist Chet Baker.

Gitaar duo Smit - Verkijk

Menno en Paul spelen hun leven lang al samen gitaar. Menno werd klassiek gitarist en Paul koos voor jazz en Braziliaans. Met veel plezier spelen zij samen elkaars repertoire, en pop, en Zuid-Amerikaans en ga zo maar door.

Goochelkunst die te denken geeft

Goochelkunst die te denken geeft

Good Vibes

Het Good Vibes trio speelt swingende muziek uit het grote 'American Songbook'. Het kwaliteitsgehalte is hoog te noemen en zelfs als je geen echte Jazzfan bent, ga je snel om! Het gezelschap weet als geen ander uw party een bijzonder cache te geven, mede door de bijzondere klankeigenschap van de vibrafoon.

Haags Saxofoon Kwartet

Het Python saxofoon 4-tet is een uniek en eigenzinig ensemble. Sinds haar oprichting in 1998 heeft dit kwartet zich gespecialiseerd in hedendaagse kamermuziek. Naast dit

Harpiste

Pasadena Productions en Smallbands.nl kunnen voor u ook een harpiste regelen. Wij werken samen met een aantal professioneel geschoolde harpistes die uw receptie, diner of borrel stijlvol kunnen omlijsten.

Herauten (2x)

Deze conservatorium-geschoolde musici zorgen met hun trombonegeschal bij binnenkomst van uw gasten voor een ridderlijke, vrolijke en stijlvolle sfeer. Met korte fanfare signalen (zogenaamde entrada's) worden de aanwezigen op de hoogte gesteld van

Hot Club de Frank

De Hot Club de Frank, dat is Swing, Gipsy Jazz, Klezmer en nog veel meer. Van stevige ritmes tot heerlijk relaxed. De band is regelmatig op radio en TV en is live te zien op allerlei podia in binnen- en buitenland, van jazzpodia tot wereldmuziekfestivals, van theaters tot kamermuziekzalen.

Iers trio the Shamrocks

Sfeervol Trio met traditionele Ierse muziek variërend van stijlvolle luistermuziek tot vrolijke feestmuziek.

Ierse band the Paddies

De Paddies: 3 jonge Nederlanders met een ongezond enthousiasme voor de Ierse traditionele muziek. In 2004 als jonge broekies op een schoolfeest begonnen, hebben ze dankzij hun frisse benadering nu een indrukwekkende portfolio van optredens in binnen- en buitenland opgebouwd.

Ierse Muziek (the Must get Beers)

Deze musici zijn gespecialiseerd in Ierse muziek. Met jiggs, reels en andere volksmuziek zorgen ze voor veel sfeer en geven uw gasten het gevoel alsof ze in een gezellige Ierse pub zitten. Bekend repertoire van bands als the Dubliners worden afgewisseld met minder bekende liederen.

Ierse-band The Lowland Fiddlers

Fiddlehead rocks…ehhh folks. Dit vrolijke trio bespeelt alweer de nodige jaren festivals, podia, cafés en feesten van Nederland. Het repertoire? Een mix van eigen werk, hertaalde liedjes en onstuimige deunen. Irish and Irish inspired, blended and mashed. Fiddlehead houdt van improvisatie en geeft graag een frisse draai aan oude traditionals. Onze optredens draaien geregeld uit op spontaan gedans en gedraai van het publiek. Je bent gewaarschuwd.

Italiaanse Troubadour (Il Canzonire Italiano)

Deze Zanger/gitarist weet met zijn prachtige stem en subtiele gitaarspel uw gasten te boeien en te bekoren. Hij speelt een repertoire van nostalgische Romeinse en Napolitaanse liederen, swingende dansnummers en recente hits van artiesten als Paulo Conte, Cocciante en Ramazzotti.

Itapoa

Deze unieke groep, gevormd door de uit Rio de Janeiro afkomstige zangeres Ana Beck en gitarist Paul Verkijk, kan als geen ander de zwoele Braziliaanse klanken van samba's en bossa nova's voor u tot leven brengen.

Jeroen van Helsdingen Kwartet

Pianist - Jeroen van Helsdingen is een van Nederlands meest veelzijdige toetsenisten. Hij is thuis in zowel Jazz, pop als fusion. Toch heeft hij een geheel eigen stijl. Met zangeres K-bee maakte hij een aantal succesvolle CD's - eigen composities met een Motown Soul-achtige sfeer. Hij maakte jaren lang deel uit van de band Ob6sions waarmee hij grote artiesten als Gregory Porter en Randy Brecker begeleide. Momenteel is hij zeer actief met zijn eigen band - maar speelt ook regelmatig solo of in duo of trio bezetting. Een zeer muzikaal musicus die gekenmerkt wordt door zijn avontuurlijke spel.

Kees Ouwejan en zijn Makker(s)

De Leidse groep Kees Ouwejan & Makkers heeft in haar vijfentwintig jarig bestaan een solide reputatie opgebouwd van een echte gezelligheidsgroep die overal sfeer weet te scheppen.

Kerst Koper Koper Trio ("Orchestra Piccolino" aka "the Gluwein Boys")

Dit Koper Trio is een uniek ensemble met een breed Kerst repertoire. De stukken zijn voor het merendeel speciaal voor deze bezetting gearrangeerd en worden smaakvol vertolkt.

Kerst Koper Kwartet

Uniek Koper Ensemble gespecialiseerd in Kerst repertoire. Arrangementen zijn traditioneel maar ook origineel en in een wat moderner jasje. Perfect voor in de Kerk of op Kerstmarkten maar ook voor Woonboulevards en Winkelcentra zeer geschikt.

Klassiek Accordeon Duo

Renée Bekkers (Erp, 1985) en Pieternel Berkers (Gemert, 1986) studeerden beiden cum laude af in Tilburg. Het duo geeft met grote regelmaat concerten in binnen en buitenland. Bij het “grote bubliek” wellicht al bekend door de TV optredens bij de Wereld Draait Door en Vrije Geluiden

Klassiek Gitarist Noam Kanter

Klassiek gitarist Noam Kanter

Klezmer trio Sjofar

Klezmer muziek bevat invloeden uit o.a. de Balkan, Noord Afrika en Jazz muziek. Overal waar de rondtrekkende Joodse nomaden zich vestigden werd de muziek verrijkt met de lokale culturele ingrediënten. Klezmer muziek kan uitbundig feestelijk zijn maar ook zeer melancholisch. Sfeervol is het in ieder geval altijd. Dit trio kan optreden in meerdere bezettingen; gitaar, viool, accordeon - gitaar, contrabas, accordeon - klarinet, gitaar, accordeon etc. Grotere bezettingen zijn ook mogelijk.

Klezmerband Papirosn

Klezmer is de Jiddische feest- en dansmuziek, veelal gespeeld op bruiloften en andere gelegenheden van de Oost-Europese chassidische joden (klezmer komt van de hebreeuwse woorden klee= instrument en zemer = lied).

Koos & Friends

Koos van der Hout, Trompettist, tevens cornet, flügelhorn, bastrompet, ventieltrombone. Kreeg zijn eerste trompetlessen op 15-jarige leeftijd aan de Vlaardingse Muziekschool van Willem Vos, later aan de Rotterdamse Muziekschool van Frans Vreugdenhil.Begon zijn muzikale carriere in dixielandbands, waaronder de Bridge Town Jazzband.

Koper Ensemble Amorfortia

Het Koper Ensemble Amorfortia is een professioneel ensemble dat bestaat uit musici met een conservatorium achtergrond. Het ensemble is opgericht door trompettist Rudolf Weges en voornamelijk geformeerd als koperkwintet, maar is tot ieder gewenste bezetting uit te breiden of te verkleinen; bijvoorbeeld koperkwartet of 2 trompetten met orgel. De basis bezetting van het ensemble bestaat uit: 2 trompetten, hoorn, trombone en bas tuba.

Kront-Young Ensemble

Het Kront-Young Ensemble vertegenwoordigd een nieuwe generatie met Indische roots. Ze geven een nieuwe invulling aan deze sfeervolle traditionele Indonesische volksmuziek. Zangeres Kim Pendjol kan in grotere of kleinere bezetting optreden (beginnend bij een duo of trio bezetting)

Krontjong (Indische Sfeermuziek)

Dit unieke gezelschap speelt de originele Krontjong muziek. Deze Indonesische sfeermuziek is ontstaan bij Jakarta (Batavia) op het eiland Java ten tijde van de Verenigde Oost-Indische Compagnie en bevat o.a. invloeden uit de Portugese cultuur! Rond 1900 werd Krontjongmuziek en zang populair in het hele Maleise taalgebied.

La Strada

La Strada is een akoestisch ensemble met een veelzijdig repertoire dat begint op het kruispunt waar circusmuziek, filmmuziek en zigeunermuziek bij elkaar komen.

Lady McBass

Duo Lady McBass. Contrabassiste en zangeres Inge vormt samen met zingende gitarist Klaas het duo Lady McBass. Het is een vrolijk en swingend duo met gezellige liedjes en een blije uitstraling. Het duo is ook mobiel inzetbaar: met hun apparatuur op een kar kunnen ze, al rondlopend, optreden.

Looporkest the Two-Tones

Dit kleinste blaasorkest van Nederland (en omstreken) bestaat uit slechts twee musici;

Los Zand

Arie Nijgh en Leon Heijmans staan al geruime tijd bekend in de Duin- en Bollenstreek als het zingende duo ‘Arie & Leon’. Inmiddels hebben ze voor een echte bühnenaam gekozen, namelijk ‘Los Zand’. Ze hebben elkaar gevonden in de muziek. In juni 1996 begonnen Arie en Leon hun muzikale vriendschap in de band Taboo. Ze maakten een paar nummers, maar er stond geen toekomst voor Taboo in de sterren.

Mariachi Duo Serenata Tropical

Het duo Serenata Tropical speelt naast het Mexicaanse repertoire een groot scala aan andere stijlen en culturen waaronder n groot Italiaans, Spaans, Zuid-Amerikaans repertoire maar ook kaskrakers uit Nederland , England VS, Frankrijk , Portugal, Duitsland enz. Ze kunnen optreden in diverse kledingstijlen afhankelijk van het thema van uw feest.

Mariachi Ensemble Que Calor

Sfeervol professioneel authentiek Mariachi ensemble. Te boeken in trio of kwartet bezetting (grotere bezettingen kunne ook). De musici in deze groep zijn Mexicaans en van jongs af aan opgegroeid met deze muziek en traditie.

Mariachi Orkest

Mariachi orkesten zijn unieke ensembles die gepassioneerde Mexicaanse volksmuziek vertolken. Gekleed in Mexicaanse klederdracht (incl. sombrero’s) zorgen ze voor veel sfeer.

Marilyn Monroe Act

Een perfecte tape act voor een verjaardag van persoon of bedrijf met heel gevarieerd en entertaining repertoire door een ras artieste

Maris Strijkkwartet

Het Maris kwartet bestaat uit Dana Mihailescu (viool), Brigitte Rebel (viool), Hedwig Smulders (altviool), Frank de Gee (cello) en dankt zijn naam aan de drie gebroeders Maris. Deze schilders van de "Haagse School"- ook wel de Hollandse impressionisten genoemd- leefden en werkten in

Miranda van Kralingen

Hoewel de zangeres Miranda van Kralingen al jaren actief was in binnen en buitenland werd ze bij het grote publiek met name bekend door haar optreden tijdens het koninklijke huwelijk van Willem Alexander en Maxima. Wat deze veelzijdige vocalise zo bijzonder maakt is dat ze zich niet beperkt tot het klassieke repertoire.

Muziek op-maat bij Begrafenis

Muziek op maat bij een Uitvaart - sfeervolle klassieke muziek (harpiste, strijk trio of kwartet), easy pop songs (piano-zang, gitaar-zang of klein bandje), looporkesten: New Orleans, Italiaans, klassiek koper trio, kwartet of kwintet, Trompettist solo (last post) Trompet met Orgel of piano. Klassieke zang met piano, Violist(e) of cello met piano of solo - bel ons even voor een overleg. Maar ook volksmuziek zoals Krontjong, Latin-Cuban, Bluegrass e.d.

Nomads in Jazz

Nomads in Jazz is een uniek Jazz (-pop) kwintet waarbij de muziek van Joni Mitchell (en haar tijdgenoten) centraal staat. De band is geformeerd rondom zangeres Zosja en saxofonist Carlo - heerlijke luistermuziek, smaakvol en vakkundig uitgevoerd. Met een ontspannen presentatie en relaxte interactie met het publiek zorgt deze formatie iedere keer weer voor een memorabel concert.

Non Melting Icecreamband

The Non Melting Ice Cream Band speelt speciale arrangementen in verschillende stijlen waaronder jazz, pop, funk, soul, latin, New Orleans en eigen nummers. Voor al uw trouwfeesten, partijen, verjaardagen, jubilea, recepties, straatfeesten, festivals, kleine of grote concertpodia, cafe's, en bedrijfsfeesten. Noem ze maar op, wij kunnen er spelen.

Orchestra en Camerata Particolare

Dit uit top musici bestaande orkest stond aan de wieg van het populaire TV programma; Una Voce Particolare. Het heeft zich de afgelopen jaren ook ontpopt als een uitstekend begeleidings orkest. Zo verleende dit orkest zijn meedewerking aan o.a. de opera Turandot (Puccini), Offenbachs "La Vie Parisienne", de Musical "Kromme Jongens" (Bob Zimmerman), tour met de Drie Tenoren en vele Koor begeleidingen.

Pedro and his Cuban Experience

Deze multi culturele band speelt muziek die nog het meest doet denken aan de“Buena Vista Social Club”. Deze 5 (tot 9) -mans bezetting zorgt met percussie, blazers en zang voor een sfeer waar Fidel Castro zich zondermeer thuis zou voelen.

Pedro Solo - Cuban Latin Music

Pedro Solo is een unieke Latin act waarbij Pedro, begeleidt door een tape, Cubaanse en Latijns Amerikaanse muziek speelt. Hij zingt en speelt Tres of Contrabas "live" maar door de begeleidingsband klinkt er een volledig orkest. Pedro is zelf Cubaan en heeft bijna alles zelf ingespeeld en gezongen. Het is alsof de Buena Vista Social Club bij je in de huiskamer staat. Perfect voor een gezellige borrel of receptie (met Latin thema) of voor een kleine Latin Dans avond of festival.

PIANIST

Door onze jaren lange ervaring, conservatorium studie en werken met pianisten, zijn wij instaat u de beste pianisten te leveren. Van klassieke concert pianisten tot pop en jazz toetsenisten. Veel van onze musici spelen zowel klassiek als licht repertoire. De meeste zijn uitstekende begeleiders en kunnen ook met een zangeres, zanger of saxofonist geboekt worden. Een aantal kunnen zichzelf als zanger begeleiden - deze muzikanten hebben doorgaans een zeer breed repertoire - waar verzoeknummers nooit een probleem zijn.

Pianist (klassiek) Anto Bayram Karamenderes

Anto Dimitrov is geboren in 1989 in Sofia, Bulgarije. Op zijn zevende kreeg hij zijn eerste piano lessen op het Akdeniz University Antalya State Conservatorium van Assoc. Samir Mirzayev. Op zijn dertiende speelde hij zijn eerste concert als solist met het Bursa symfonie orkest en werd door critici van Andante en Milliyet Sanat magazines geprezen om zijn volwassen spel. Tijdens het concert seizoen van 2004/2005 werd hij op 23 april uitgenodigd om te spelen op het “Wonder Children” concert, georganiseerd door het Presidency State Symphony Orchestra. In 2005 kreeg hij de mogelijkheid om te werken met Prof. Evgeny Moguilevsky in frankrijk. Later werd hij door bovengenoemde uitgenodigd om deel te nemen aan zijn lessen aan de Royal Academy van België.

Pianist - Zanger Bert Louissen TRIO

Pianist en Zanger Bert Louissen is uitzonderlijk. Zijn repertoire bestaat uit ruim 1500 nummers, prachtige Ballads, Jazz en Pop Songs, Dance Classics, Nederlandstalig. Probleemloos kan hij een avond muzikaal omlijsten, rustig beginnen en eindigen met lekkere dansnummers, Solo, als Duo of met zijn Trio. Hij is met recht een allround artiest te noemen.

Pianist Karel Boehlee

Karel Boehlee (23 april 1960), een pianist en componist.

Pianist Leo Bouwmeester

Leo Bouwmeeser is een van Nederlands meest veelzijdige Jazz pianisten. Na en tijdens zijn conservatorium studie is hij als toetsenist werkzaam geweest bij diverse professionele coverbands (o.a. King Cover), speelde in Bigbands en trad veel op als begeleider in theaters.

Pianist, Accordeonist, Zanger Lodewijk

Deze allround pianist, zanger en accordeonist treedt zowel solo als in formaties op. Geschikt als achtergrond maar kan ook uit de bol!

Piano Trio Verano

Trio Verano bestaat uit drie conservatorium geschoolde musiciennes. De naam van het trio is ontleend aan Astor Piazzolla’s compositie 'Verano Porteno'. Dit ensemble is van vele muzikale markten thuis; op het programma staan

Pietenband (Veeg-Pieten)

Gezellig looporkest met muzikale Roet Veeg Pieten - zorgen voor veel sfeer. n.b. boek op tijd want ze zijn zeer in trek!!!

Pieter Boele Pianist-Zanger optioneel Band

Pieter Boele Band is een Amsterdamse viermansformatie geformeerd rond de zanger-toetsenist Pieter Boele. Deze formatie brengt een fijne mix van eigen repertoire en bekende popliedjes van nu en vroeger, Nederlandstalig, heerlijke bluesrock, pop/rock en soulmuziek.

Prisma Strijktrio

In deze tijd van tv, cd en mp3 is een live concert een feest. Voor Prisma betekent dat: trakteren! Klassieke meesterwerken, bekende en onbekende, moderne, uitheemse, gearrangeerde, geïmproviseerde, zigeuner- en wereldmuziek:

Public Speaker

Het is algemeen bekend dat "spreken in het openbaar" bij veel mensen het angstzweet doet uitbreken. Voor Fons Delemarre is het zijn werk - als woordvoerder van de burgemeester van Leiden - deed hij decenia lang niet anders. Naast dit werk is hij een gepassioneerd muziek-liefhebber. In die hoedanigheid was hij jaren lang de presentator van o.a. het Rapenburgconcert (het prestigieuze grachtenconcert in het centrum van Leiden).

Remote Brass Band

Onvergetelijke TV en Filmtunes uit de 60es, 70es, 80es en 90es live uitgevoerd voor vijf blazers en een percussionist.

Roby Lakatos

Roby Lakatos kan gezien worden als de beste zigeunerviolist ter wereld. Naast een virtuoze zigeunermusicus is hij ook een uitmuntend klassiek violist en schuwt hij de geïmproviseerde muziek evenmin.

Roodborstjes

Deze flexibele driemans coverband, die zowel akoestisch (ook met akoestische- of contrabas) als elektrisch kan optreden. Het leveren van precies het optreden dat de opdrachtgever in gedachten heeft, is het eerste uitgangspunt voor de band. Bekende dansbare pop- en rocksongs

Salon Ensemble Art Deco

Salon Ensemble Art Deco. Bent u op zoek naar de perfecte sfeermakers voor uw ceremonie of feest? Dit ensemble brengt (licht) klassieke muziek met veel enthousiasme en flair. Naast luchtige klassieke nummers speelt het Art Deco ensemble ook musical repertoire, klezmer, echte salon muziek. De bezetting is vrij uniek; viool, trompet, contrabas en piano (of orgel)

Salonorkest Sofa

Salon Orkest “Sofa” is zonder enige twijfel een van Nederlands beste en meest professionele salon orkesten. Het vrolijke, luchtige, licht klassieke repertoire (walsen, tango’s, marsen enz.) wordt door deze musici op virtuoze wijze vertolkt.

Saxofoon Kwintet The Novelties

The Novelties is een uniek saxofoon & klarinet kwintet. Ze maken met name muziek uit de 20 en 30 er jaren. In navolging van de Beau Hunks (opgezet door de veel te vroeg overleden Robert Veen) – spelen ze composities van o.a. Jimmy Dorsey, Leroy Shields, Raymond Scott en Rudy Wiedoeft. Vrolijke virtuoze muziek die een breed publiek aanspreekt. Laat u muzikaal verrassen door deze excellente musici – ik garandeer dat u na afloop de zaal met een glimlach op de mond zal verlaten.

Sergio & Friends (unplugged)

Sergio and Friends (voorheen Roept u Maar) is een band met een zeer breed repertoire. Deze door de wol geverfde muzikanten voelen de sfeer van een feest perfect aan en zorgen er voor dat het swingt als het swingen moet en rustig is als de avond er om vraagt.

Sopraan Hannie Slingerland

Hannie Slingerland studeerde bij Margreet Honig, aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Na haar opleiding maakte zij deel uit van het studio-ensemble van het Internationaal Opera Centrum Nederland. Zij volgde masterclasses bij o.a. Roberta Alexander, Felicity Palmer, Diane Forlano en Udo Reinemann.

Spaanse Muziek & Dans

In 2002 richtte flamencogitarist Gerard Postma de groep Gerardo y su gente op. De groep bestaat naast Gerard uit zangers Inmaculada de la Huerta en Rafael Galván 'El Falu, danseressen Josien Locher en Silvia Cabeza en celliste Froydis Ihle.

Stop Look and Listen

Stop, Look & Listen is een voortzetting van de populaire stringband “Crooks” die 10 jaar samenspeelden. Gitarist-zanger Frenk van Meeteren besloot om door te gaan en zette de band Stop, Look en Listen op. Het repertoire is sfeervol en gezellig met muziek stijlen varieerend van Folk en Ragtime tot Blues, Jazz en Cajun.

String Quartet with a Twist

Quartet With A Twist is een strijkkwartet uit Amsterdam dat bestaat uit een internationale groep jonge professionals.

Tamicos

In 1985 kwam Luthson Inesio met een koffer vol Caribisch repertoire naar Amsterdam. Met zijn machtige, diepbronzen stem en de 'heavy duty' ritme gitaar had hij op Curaçao al veel roem geoogst.

Tango Ensemble - Tango Rosa Rio

Tango Rosa Rio is een kwartet dat bestaat uit vier vrouwen die de prachtige muziek van Astor Piazzolla en andere Argentijnse tangocomponisten van 1900 tot nu uitvoeren. De professionele musici zoeken uitdaging in het bestuderen en uitvoeren van nieuwe en oude tangomuziek; milonga’s en walsen, arrangementen, compositieopdrachten en moderne werken. Zij spelen muziek van Astor Piazzolla, Pugliese, Troilo, Gardel, Kraaijenhof, Warman en Weill.

Tango Ensemble Tangata

Dit Tango ensemble bestaande uit 3 musici, reeds vele jaren in de Argentijnse tango gespecialiseerd. Zij vertolken op eigen wijze de tangomuziek van tango maestro’s zoals: Piazzolla, Plaza, Pugliese, Troilo, Salgan, Cobian etc..

Tjebbe Borggreve (zang-gitaar)

Duo Friendly Fire beschikt over een zeer uitgebreid repertoire, van de Beatles tot Robbie Williams en van Nirvana tot Simon & Garfunkel; elk nummer is raak. Het geluidsniveau van het duo kan naar wens aangepast worden van achtergrond (bv. tijdens diner of receptie) tot

Trio het Ongerief

De muziek van dit unieke trio kan het beste omschreven worden als: Middeleeuws maar in een Hedendaagse setting. Het repertoire kan variëren van vroek middeleeuwse dansmuziek, een Frans-Vlaamse processiemars tot een Hora uit de omgeving van de Bosporus. Dit drietal speelt ook een aantal eigen composities waaronder liederen op tekst van o.a. Hugo Claus en E.E. Cummings.

trio JanWillem vd Ham (Fagottist-Saxofonist)

Jan Willem van der Ham (Eindhoven, 4 april 1958) speelt naast fagot ook altsaxofoon. Omdat de fagot in de geïmproviseerde muziek zelden of nooit aan bod komt, verschaft het hem een bijzondere positie in de Nederlandse Muziek scene.

Trio Molto Grande

Trio Grande is een veel gevraagde formatie voor jazzfestivals, jazzclubs en ook voor recepties, feesten, beurzen en partijen.

Trio Profundo

Het Profundo Ensemble werd een aantal jaren geleden opgericht op gericht door meester bassist Peter van Leerdam. Dit ensemble bestaat uit Peter van Leerdam (contrabas), Xandra Rotteveel (cello) en Bert Mooiman (piano).

Trio Soerjadi-Kanter

Het Soerjadi-Kanter Trio bestaat uit: Agnes Houtsmuller (viool), Thomas Kanter (cello) en Ardjoena Soerjadi (piano) Uitstekend licht klassiek kamermuziek ensemble. Het repertoire bestaat o.a. uit werken van Beethoven, Schubert, Chopin, Bloch, Albéniz, Granados en Piazzolla.

Trio Vidalita

De formatie Vidalita bestaat uit drie dames, die afkomstig zijn uit de klassieke muziek en hun sporen reeds ruimschoots verdient hebben.

Trompettist Maurice van Dijk

Maurice van Dijk is een meester-trompettist. Hij speelt veel in kerken en is een graag geziene gast bij bijvoorbeeld TV programma's als "Nederland Zingt". Hij is solo te boeken maar ook in combinatie met een organist. Koper trio's of kwartetten bezettingen (bijvoorbeeld voor koorbegeleidingen) liggen ook binnen de mogelijkheden. Het repertoire speelt zich af van ‘licht’ klassiek tot het geestelijke lied (maar ook filmmuziek kan de revue passeren). Met name zijn klank is zeldzaam mooi. Voor informatie mail: willem@smallbands.nl.

Vleugel en Piano verhuur

Ook voor verhuur van vleugels en piano's bent u bij ons aan het goede adres. Van baby vleugels tot concert vleugels. Alle top merken. De instrumenten worden gebracht, gestemd en na het optreden weer gehaald.

Wild Bill and the Invisble Men

The bands name was inspired by the Tarantino movies; Kill Bill part I & II, and the popular ’70-ies tv-series The Invisible Man. Being part of the first real tv-generation, the band combined the two, ending up with something that sounds like an action-packed B-movie.

Willem Kiewiet de Jonge and Friends

Willem Kiewiet de Jonge studeerde trombone aan het Koninklijk Conservatorium te den Haag en het Conservatorium te Rotterdam. Hij werkt al jaren als freelance trombonist en bij diverse Pop en Jazz formaties. De afgelopen tien jaar heeft hij zich ook toegelegd op het schrijven van eigen werk. Momenteel is hij bezig met een project waar de Hot Club de France bezetting (solo-gitaar, rythem-gitaar, contrabas en trombone-zang) centraal staat. Naast eigen werk speelt dit viertal ook vrolijke popsongs, TV tunes en Jazzy repertoire. Muziek voor iedereen.

Zangeres Niki Romijn

Singer-songwriter Niki Romijn is geboren voor het podium. Niki speelde op internationaal niveau in de musical Cats. Daarnaast deed ze backingvocals voor artiesten als Het Goede Doel, Blondie, Het Groot Niet Te Vermijden en Randy Crawford. Tevens trad ze op in diverse theaterproducties.

Zangeres Zosja

Zosja is een van Nederlands meest veelzijdige zangeressen. Ze beheerst zowel het Jazz als Pop repertoire. Sinds haar deelname in 2003 aan Idols (eerste editie) heeft ze zich ontwikkeld tot een muzikale persoonlijkheid op het podium. Muzikaal is ze professioneel, beheerst en weet zowel het publiek als haar mede muzikanten te inspireren en te boeien.

Zigeuner Duo Il Passione

Sfeervol en authentiek zigeuner Duo. Deze door de wol geverfde musici zijn perfect voor iedere borrel, receptie, verjaarspartij, tuin of buurt feest, luisteravond, bedrijfspartij.

  • * aangenaam volume
  • * professioneel
  • * akoestisch
  • * jazz
  • * latin
  • * salsa
  • * klassiek
  • * volksmuziek

Geef je een feestje in een kleine ruimte of heeft de locatie een geluidsbeperking? Een verjaardag, gewoon thuis gevierd? Een bruiloft of kleinschalig bedrijfsfeest? Of gewoon een keer wat anders dan stampende DJ's en dreunende bassen.